Dentsu zakládá nový tým zaměřený na inovace

Dentsu

Dentsu

V polovině února začal fungovat v rámci sítě Dentsu nový strategický tým zaměřený na kreativitu a inovace. Ty budou v centru pozornosti při mediálním plánování prostřednictvím design thinkingu a promítnou se také v přístupu napříč celou agenturní sítí. Toto oddělení povede na pozici Innovation & Strategy Director Zdeňka Zlatušková.

Nové oddělení se vyčlenilo ze stávajícího strategického týmu pod vedením Tomáše Mrkvičky, který se i nadále bude věnovat práci na tendrech i stávajících klientech s důrazem na využívání expertíz v oblasti datových zdrojů a analytických nástrojů. Nové oddělení pod vedením Zdeňky se pak kromě strategií a tendrů s důrazem na inovativnost bude soustředit na spolupráci mezi jednotlivci, týmy i zeměmi tak, aby vznikaly inovativní nápady, které zaujmou nejen klienty, ale také podpoří globální myšlenku „radical borderless collaboration“. Zlatušková bude reportovat přímo Jiřímu Vítkovi, který má v Dentsu Česká republika na starosti celou Media Service Line.

Zdeňka Zlatušková je součástí Dentsu od roku 2018, kdy nastoupila jako Managing Director do agentury Gong. O rok později se pak stala součástí strategického týmu, naposledy působila na pozici Strategy Director. Před nástupem do Dentsu se zaměřovala převážně na sociální sítě, věnovala se jim například v agenturách Omnicom Media Group nebo Digital Native Agency. V loňském roce absolvovala prestižní britskou IPA Excellence Diploma a získala jejich osobni akreditaci (MIPA).