V čele strategického oddělení Dentsu je Zdeňka Zlatušková, Tomáš Mrkvička posiluje vedení Dentsu Creative

Dentsu

Dentsu


Agenturní síť Dentsu uskutečnila na začátku února dvě změny týkající se strategického oddělení. Vedení týmu převzala na pozici Head of Strategy & Innovation Zdeňka Zlatušková. Ta bude mít nově na starosti klientské a new business strategie pro všechny Dentsu brandy a týmy a bude se i nadále věnovat inovativním projektům. Dosavadní šéf strategického oddělení Tomáš Mrkvička se přesouvá do týmu Dentsu Creative jako Creative Strategy & Client Development Director a rozšíří tak jeho vedení.

Tomášova nová role bude spočívat v podpoře DC při tvorbě operativních a strategických rozhodnutí a řízení agentury. Podřízený bude přímo Radimu Kameníkovi, Managing Directorovi Dentsu Creative. Zaměří se na širší podporu týmů v DC a rozvoj klientského businessu, kreativní strategické plánování v rámci výběrových řízení nebo realizaci interních i externích agenturních eventů. Tomáš Mrkvička působil před příchodem do Dentsu v Publicis Groupe. Dříve byl také součástí agentur Young & Rubicam (dnes VMLY&R) nebo DDB. Pracoval například pro klienty Škoda Auto, Plzeňský Prazdroj, Českou spořitelnu nebo Adidas.

Zdeňka Zlatušková je součástí Dentsu od roku 2018, kdy nastoupila jako Managing Director do agentury Gong. O rok později se stala součástí strategického týmu, kde naposledy působila jako Innovation & Strategy Director se zaměřením mimo jiné na mezinárodní new business projekty nebo na inovace, v loňském roce to byla například implementace attention planningu nebo lokalizace uhlíkové kalkulačky. Vedle toho se Zdeňka věnuje také inovativním workshopům, kde klientům pomáhá lépe nastavovat spolupráci a meziagenturní komunikaci. Před nástupem do Dentsu se zaměřovala převážně na sociální média, věnovala se jim například v agenturách Omnicom Media Group nebo Digital Native Agency.